A fekete dióról röviden

A fekete dió Észak-Amerikában őshonos diófafajta, aminek szinte minden részét nagyszerűen fel lehet használni. Fája értékes, amit bútorkészítéshez, építkezéshez előszeretettel használnak, leveleit és terméseit pedig gyógyhatásuk miatt fogyasztják.

A fekete dió neve megtévesztő, hiszen a fa egyáltalán nem fekete. Az idősebb fák kérge ugyan sötétebb, de egyébként a névadás inkább a diók színére utalhat. Faanyaga gyönyörű, különleges és minőségi fa. A szíjács fakó, világos barna, a geszt sötét sávozású, többféle barna árnyalatban pompázhat. Az erdei fekete dió fájának színe a csokoládébarnához közelít. A furnérgyártáshoz a fekete dió fáját meggőzölik, ennek hatására sötétebb színt vehet fel.

A fekete dió egyediségét mutatja, hogy a fájának struktúrája karakteresebb, mint a közönséges dióé. Textúrája változatos, ugyanúgy lehet sima, erezett, mint sávozott, sőt ráncos is. Szilárd, mégis rugalmas, ezért kifejezetten alkalmas ülőbútorok gyártására.

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, és ismerje meg tömörfa bútorainkat!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www-data/lamello/virtualhosts/www.lamello.hu/html/wp-content/themes/lamello/single.php on line 46